Reintegratie spoor 2

De zoveelste verplichting met weinig kans van slagen? Of een reintegratietraject waarbij er perspectief ontstaat voor werknemer en werkgever?

Onze aanpak kenmerkt zich door openheid, enthousiasme en meetbaar resultaat. Daadwerkelijk de mouwen opstropen en samen in beweging komen.

Een stroperig en stoffig reintegratietraject is wat ons betreft verleden tijd.

Een werknemer kan zijn huidige functie nog maar deels of niet meer uitvoeren. Een complexe situatie die de nodige tact, kennis en inspanning vraagt. Daarbij verwacht het UWV ook nog dat een werkgever een re-integratietraject faciliteert, hier wordt de werkgever uiteindelijk ook op beoordeeld.

Elk spoor 2 traject is maatwerk. Dit omdat elke situatie anders is en elk mens uniek. Samen met de medewerker kijken we naar de mogelijkheden die er nog zijn op de arbeidsmarkt. Tijdens onze gesprekken luisteren, stimuleren en prikkelen we. Vanuit een daadkrachtige houding op een manier die de kandidaat weer perspectief levert.

re-integratie spoor 2

Een duurzame plaatsing in passend werk.

Adviseurs met kennis van de arbeidsmarkt die op een frisse en daadkrachtige manier de mouwen opstropen en helpen opstropen. Wij zien het spoor 2 traject niet als een lastige verplichting maar als een uitdaging. Wij brengen energie en daadkracht in het traject. Dwars tegen de stroom in. Door onze werkwijze en voortvarende aanpak minimaliseren wij de kans dat het UWV het dossier afkeurt en dat u een loonsanctie krijgt.

Wij zetten ons in waarvoor een spoor 2 traject daadwerkelijk bedoeld is. Een duurzame plaatsing in passend werk. Zodat uw medewerker weer perspectief en uitzicht heeft.

Wat ons anders maakt

Tandem aanpak

Onze reintegratietrajecten worden uitgevoerd door een tandem van een reintegratie begeleider als ook een arbeidsdeskundige. U krijgt dus veel expertise binnen 1 traject. Wel zo prettig als u wilt voldoen aan de richtlijnen van het UWV.

Slagingspercentage

Onze reintegratietrajecten worden uitgevoerd door mensen met jarenlange ervaring in de zakelijke als ook in de sociale arbeidsbemiddeling. Hierdoor realiseren wij een bovengemiddeld slagingspercentage.

Praktische insteek

Niet alleen praten maar vooral ervaren en in beweging komen. Wij adviseren en stemmen zoveel mogelijk met u als klant af.

0Nadie

Nadie van Duivenbode

Spoor 2 traject

"Betrokken, empathisch, rechtdoorzee en doelgericht. Dat is de combinatie die ik in de begeleiding van Pieter heb mogen ontvangen en nodig had om nieuwe carrièremogelijkheden te ontdekken. Dankzij de coaching van Pieter heb ik na m’n uitval succesvolle ervaringen kunnen opdoen richting de arbeidsmarkt die mij weer gevoel van perspectief en zelfvertrouwen hebben gegeven."

Corine

Coriene van Orsouw

Spoor 2 traject

"Ik heb Pieter mogen inzetten als reintegratiecoach bij Zakenwijzer. We hebben ruim een jaar nauw samengewerkt met elkaar. Naast het feit dat Pieter gewoon een hele leuke vent is met een aanstekelijke lach, is hij ook enthousiast en betrouwbaar. Hij communiceert duidelijk en besteedt tijd en aandacht aan 'de relatie' met zowel opdrachtgever als met client. Daarbij is hij doelgericht (realiseert plaatsingen), kan hij ook de lastige dingen bespreekbaar maken en stemt de samenwerking regelmatig af. Ik werk graag samen met Pieter en beveel hem absoluut aan!"

Een reintegratietraject spoor 2 heeft een negatief imago.

En niet geheel onterecht. Werkgevers en werknemers zien het als vaak als een complexe interventie met weinig slagingskans.

Het gaat regelmatig mis door verschillende oorzaken. Een belangrijke reden is dat er vaak vooral aan het dossier wordt gewerkt. Het proces wordt gevolgd maar de mens en het einddoel worden uit het oog verloren. Daarbij ontbreekt het niet zelden aan een stevige regierol en daadkracht vanuit de re-integratiecoach. Er wordt alleen naar de ideale baan gezocht, terwijl er wellicht ander passend duurzaam werk mogelijk is. Met als gevolg dat er in de ogen van het UWV kansen zijn gemist en werkgever en werknemer gefrustreerd raken.

reintegratie spoor 2

Als werkgever zoek je een reintegratiebureau met verstand van zaken dat expert is op dit vlak.

Als werkgever wil je het goed doen voor je zieke medewerker maar heb je ook te maken met bedrijfsbelangen. En als werknemer ben je op zoek naar een reintegratiecoach die je snapt en je ook daadwerkelijk verder helpt.

Gedurende het gehele traject nemen wij de regie. Als werkgever kunt u ten alle tijden op ons terugvallen bij vragen of onduidelijkheden. Als werknemer heb je gedurende het hele traject een betrokken en empathische coach die met je meedenkt en je stimuleert.

Wij zijn in staat de brug te slaan tussen de kwaliteiten van uw werknemer en de vraag op de arbeidsmarkt.

Onze werkwijze kenmerkt zich door daadkracht en goede communicatie. Tijdens het intakegesprek leggen wij duidelijk uit wat de werkwijze is en welke werkwijze het beste past bij de desbetreffende situatie. In de daaropvolgende gesprekken geven wij werknemers tools en handvatten om de arbeidsmarkt te gaan betreden. Wij begeleiden de werknemer bij het ontdekken en verder ontwikkelen van zijn kwaliteiten en mogelijkheden. Wij stimuleren, sturen bij en luisteren.

Wij geloven in resultaat door actie. Wij werken veelal door middel van een proefplaatsing of detacheringsconstructie.

Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Maak gebruik van het onderstaande contactformulier of bel ons via: 085 200 7322

  • Reintegratietrajecten worden uitgevoerd door mensen met zowel jarenlange ervaring in de zakelijke als ook in de sociale arbeidsbemiddeling. Praktische ervaring op de arbeidsmarkt dus. Voornamelijk door het coachen en trainen van medewerkers om zichzelf beter te positioneren. Dit zorgt voor het opdoen van veel succes ervaringen en een hoog slagingspercentage.

  • Praktische coaching door middel van een verrassende dwarse aanpak. Gestoeld op ervaring en opleiding.

  • Wij geloven niet in vuistdikke dossiers, ellenlange trajecten of dikdoenerij. Zaken die een goed resultaat dwarsbomen. Wel geloven wij in vakmanschap, lef en transparantie.

Scroll naar boven